Siurana – English

IMG_1097Siurana pot considerar-se com un dels pobles més bells de la província. Assentat sobre un enorme penyal de roca calcària i envoltat pel torrent del Estopiñá, presideix una magnífica panoràmica de la vall del riu Siurana i el seu embassament.

Entre els seus paisatges naturals destaquen formacions rocoses com la penya bessona de la Siuranella, el Salt de la Reina Mora o la Trona, i els penya-segats de Arbolí, freqüentats per afeccionats a l’escalada. Siurana està flanquejada per la serra de Montsant, i per pics com el de la Gritella (1.089m) i el de Gallicant (1.028m).

Tot el poble en el seu conjunt està considerat de gran interès. Siurana va ser declarat paratge pintoresc el 1961. A destacar l’església romànica del segle XII Santa Maria de Siurana i les restes del castell àrab. Les vistes panoràmiques des de qualsevol punt del poble són impressionants.

Aquest estiu ha estat candidata El millor Racó 2013

Destaca com a festa: Al Jubileu de Siurana es fa una processó per demanar-li aigua a Verge és primer cap de setmana de maig i la festa maig el 15 d’Agost

 

Enllaços relacionats

www.turismesiurana.org/es

www.turismepriorat.org/es/comarca/municipios/siurana